Διαβάζω και παίζω

Φθινοπωρινά φύλλα σε κερί

Διαβάζαμε τις προάλλες το “Ένα κίτρινο φύλλο” του Μιχάλη Μουλάκη σε ΕΚΠΛΗΤΙΚΗ εικονογράφηση όπως πάντα του Φίλιππου Φωτιάδη από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Και με αφορμή τα κίτρινα φύλλα που βρήκαμε τις προάλλες στο κοντινό μας πάρκο, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη μια ιδέα που βρήκα σε ένα από τα δεκάδες blog του εξωτερικού που ακολουθώ. Για την ακρίβεια η αρχική ιδέα είναι από εδώ . Όπως θα καταλάβετε οι φωτογραφίες είναι μακράν καλύτερες από τις δικές μου, όμως η μυρωδιά και η ζεστασία που μας προσέφερε το κερί της μέλισσας στο σπιτικό μας δεν μπορεί να μοιραστεί σε κανένα blog.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.

Θα χρειαστείτε:

  • Ξερά φύλλα
  • Κερί μέλισσας (σε μαγαζιά με τοπικό προϊόντα, με βιολογικά προϊόντα, ακόμα και στην λαϊκή της γειτονιάς σας)
  • Ένα μεταλλικό σκεύος που θα λιώσετε το κερί της μέλισσας
  • Σχοινί, μαλλί, ένα κομμάτι ξύλου, ότι θέλετε εν ολίγοις για να τα κρεμάσετε μετά

Βάζετε στο μεταλλικό σκεύος το κερί στο φούρνο ή σε μπεν μαρί και το αφήνετε μέχρι να λιώσει. Τοποθετείτε τα φύλλα μέσα με μια ελάχιστη στρώση από κερί και τα αφήνετε το πολυ ένα λεπτό να στεγνώσει. Έτοιμα για να διακοσμήσετε φθινοπωρινά το σπίτι σας.

γωνιά εποχής
Λίγα φύλλα κερωμένα και απλά, κεριά, η κολοκύθα από το χωριό, κουκουνάρια, ένα φθινοπωρινό μαντήλι και έτοιμη η φθνοπωρινή γωνιά

Λεπτομέρειες:

  • Το κερί αρχίζει να πήζει πολύ σύντομα. Ξαναβάλτε το να ζεσταθεί για λίγο
  • Το σκεύος είναι λίγο δύσκολο να καθαριστεί, προτιμήστε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και μην αδειάσετε τα υπολοίμματα στο νεροχύτη/ νιπτήρα. Θα βουλώσουν!
  • Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε τα φύλλα σε ένα χοντρό βιβλίο για ένα βράδυ, ώστε να ισιώσουν και να κάτσουν πιο ωραία.

Η ζεστασιά και η μυρωδιά που θα νιώσουν τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες με αυτά τα φυσικά υλικά, θα σας γλυκάνει και θα σας φέρει σταδιακά στο χουχουλιάρικο κλίμα του χειμώνα

Σημείωση: Το παρόν post δεν αποτελεί κανενός είδους διαφήμισης. Είναι προσωπικές μας απόψεις και εμπειρίες.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *