Διαβάζω και παίζω

Μια κάμπια, μα τι κάμπια!

Μια κάμπια με καπάκια!

Έτσι ξεκινάμε τις δραστηριότητες μας και επισήμως. Το βιβλίο του Eric Carle “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη” , από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο είναι ίσως το πιο αγαπημένο μας στο σπιτικό μας. Κυρίως το διαβάζαμε κάθε βράδυ με την 4χρονη θυγατέρα τον περασμένο χειμώνα και σπανίως με τον πλέον 7χρονο υιό.

Αποφασίσαμε μια μέρα που ήταν και η ξαδέρφη μας σπίτι, να υλοποιήσουμε αυτήν την εκπληκτική ιδέα που πρότεινε η αγαπημένη Μαρία, από εδώ.

Χρειαστήκαμε:

  • Ένα πακέτο prinkles,
  • Χαρτιά πράσινα,
  • ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι για το καπάκι
  • και χρωματιστά χαρτιά για το υπόλοιπο πρόσωπο.
  • Ένα κομμάτι σύρμα πίπας για τις κεραίες της κάμπιας μας.
  • και καπάκια από μπουκάλια

Όσο τα μεγαλύτερα παιδιά κολλάγανε τα πράσινα χαρτάκια στο σώμα της κάμπιας, εγώ με την 4χρονη τυπώναμε, κόβαμε και κολλάγαμε πάνω στα καπάκια τα φαγώσιμα της κάμπιας που θα βρείτε και εσείς στο τέλος του κειμένου.

Κόψαμε με κοπίδι το στόμα της κάμπιας, κολλήσαμε τα απαραίτητα χρωματιστά χαρτόνια στο καπάκι για να τελειοποιηθεί το πρόσωπο και voi la!

Ταϊζοντας την κάμπια

Και εκεί που έλεγα θα ξετρελαθεί η μικρή μόνο, το μετατρέψανε σε επιτραπέζιο και τα 3 παιδιά. Τυχαία παίρνανε τα καπάκια, διαβάζαμε το βιβλίο και λέγανε ποιος έχει το επόμενο φαγώσιμο. Τις επόμενες μέρες έπαιζε μόνος του πολύ ώρα ο 7χρονος. Και ξανά! Και ξανά!

Εδώ θα βρείτε και άλλες υπέροχες ιδέες εάν έχετε αυτό το βιβλίο.

Το εκτυπώσιμο θα το βρείτε εδώ:

Εκτυπώσιμο: Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *