Ας μάθουμε

Βιβλία περί γονεϊκότητας: τα πιο αγαπημένα

Σε αυτό το άρθρο θα γράψω τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία περί γονεϊκότητας. Αυτά που με έχουν βοηθήσει να επαναπροσδιορίσω τη στάση μου απέναντι στο τι θεωρούσα σωστό και λάθος…. πριν γίνω γονιός.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που τα παιδιά μου γεννήθηκαν σε μια εποχή που είχα τόση πρόσβαση σε πληροφορία και έτσι μπορούσα να βρω αυτά τα διαμάντια από όταν πρωτοέγινα μητέρα.

Ξεκινάω με το ΠΙΟ σημαντικό για εμένα, σε αυτό που γυρνάω πάντα:
Αναθρέφοντας τα παιδιά μας, αναθρέφουμε τον εαυτό μας. Ένα βιβλίο που με βοήθησε να καταλάβω πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά την πραγματική/ αληθινή αγάπη χωρίς όρους για να μπορέσει να γίνει ανεξάρτητος ενήλικας με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Θα συνεχίσω με το επίσης βοηθητικό βιβλίο με απλά λόγια πως λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών στις μικρές ηλικίες με ωραία παραδείγματα για την καθημερινότητα μας με τα νήπια κυρίως. Είναι του Daniel Siegel και λέγεται Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού.

Τελος, το Πως να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν και πως να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν έχει μέχρι και σκίτσα με απίστευτες ιδέες. Αρκετά βοηθητικό και πάνω σε αυτό έχουν βασιστεί άλλα πολλά βιβλία και σεμινάρια.

Θα ακολουθήσει αντίστοιχο post με τα αγαπημένα μου ξενόγλωσσα.

Το post είναι non-sponsored. Περιέχει affiliate links. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε από τα links που αναφέρω αλλά αν το κάνετε θα δώσετε μια ελάχιστη προμήθεια στην προσωπική μου προσπάθεια. Μάθετε λεπτομέρειες για τα affiliate links εδώ.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *