Διαβάζω και παίζω

Το σποράκι ταξιδεύει… και φυτρώνει

Από τα πολύ αγαπημένα μας βιβλία του Eric Carle, μαζί με την πολύ πεινασμένη κάμπια, είναι και το σποράκι που ταξιδεύει.

Το βρίσκω πολύ έξυπνο βιβλίο, εκτός από την μοναδική και ιδιαίτερη τεχνική του στην εικονογράφηση. Στέκεται αφορμή για πολύ όμορφους διαλόγους για τον κύκλο ζωής.

Και κάπως έτσι, είπαμε να το κάνουμε και πράξη, να δούμε δηλαδή πως είναι ο κύκλος της ζωής ενός φυτού, από τον σπόρο έως και την κατανάλωση.

Τελευταία, έχουμε ενθουσιαστεί στο σπίτι μικροί και μεγάλοι με κάποιους αληθινούς σπόρους που πήραμε από το συνδρομητικό μας κουτί mud & bloom. Μέσα στο κουτί αυτό κάθε μήνα παίρνουμε κάποιες κάρτες με προτεινόμενες χειροτεχνίες για να φτιάξουμε με τα παιδιά και περιλαμβάνει και κάποια υλικά, όπως πινέλα, μπογιές, κλωστές κ.ά, αλλά και φακελάκια από βιολογικούς σπόρους και μικρά δεματάκια με χώμα κομποστ.

Αφού, λοιπόν, φυτέψαμε τους πρώτους σπόρους με αρακά τα Χριστούγεννα, έχουν μια εβδομάδα που φύτρωσαν. Και αφού βρήκαμε και σακιά με βιολογικό χώμα και προμηθευτήκαμε τα νέα μας “σακιά-γλάστρες“, οι αρακάδες πήρανε την ανηφόρα. Ίσως φέτος για πρώτη φορά να φάμε και λίγα μπιζελάκια από τα χεράκια μας. Ίδωμεν! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους ενδιαφέρει να τα φροντίσουν και να βλέπουν την εξέλιξη.

Αν βρείτε οπουδήποτε σπόρους, θα πρότεινα να το τολμήσετε. Τα λουλούδια ίσως είναι πιο εύκολα για αρχή (σε εμάς βέβαια δεν βγήκαν ποτέ πριν 2-3 χρόνια που το προσπαθήσαμε 🙂 )

Όλα τα αναφερόμενα προϊόντα και βιβλία είναι προσωπική μου άποψη. Δεν είναι διαφήμιση/ χορηγία/ pr.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *