Διαβάζω και παίζω

Van Gogh και έναστρη νύχτα

Όταν ο Β. ήταν 5.5 χρονών και πήγαινε στο νηπιαγωγείο, έβλεπα ότι τον ενδιέφερε η ποικιλία σε διάφορα εργαλεία ζωγραφικής. Ίσως γιατί είχαμε και περισσότερο χρόνο σπίτι και προλαβαίναμε να κάνουμε διάφορα; Ίσως γιατί τα καλλιτεχνικά μας τα είχαμε στο σαλόνι;

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο κάτι που έχει πει στο παρελθόν η εμπνεύστρια μου , η Artful Parent, ότι τα παιδιά θα ασχοληθούν έστω και λίγο με τις τέχνες αν στήσουμε το περιβάλλον έτσι ώστε να έχουν πάντα πρόσβαση σε αυτές. Τελευταία έχουμε μόνο τον κλασικό πίνακα του IKEA στο σαλόνι και ζωγραφίζει ελάχιστα η Σ, 4.5 χρονών.

Παλαιότερα λοιπόν ο Βασίλης είχε ενθουσιαστεί με ένα βιβλίο που έφερνε τα παιδιά σε επαφή με διάσημους πίνακες ζωγραφικής. Δυστυχώς έχει εξαντληθεί, αλλά αν το βρείτε παρ’ελπίδα σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή στις δημοτικές βιβλιοθήκες της περιοχής σας, αξίζει. Μιλάω για το “Οι 10 πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής” από τις εκδόσεις Πατάκη.

Έναστρη νύχτα σε καμβά

Από εκεί εμπνεύστηκε λοιπόν ο ίδιος και έφτιαξε τελείως μόνος του με τις κηρομπογιές την Έναστρη νύχτα όπως φαίνεται στην αρχική εικόνα, και μετά, με τη βοήθεια μου, με τέμπερες σε καμβά.

Αφήνετε ανοιχτό το βιβλίο (αρκεί να το έχετε διαβάσει πιο πριν εννοείται), τοποθετείτε λίγα υλικά στο τραπεζάκι και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.

Θεωρώ ότι αξίζει να έρχονται σε επαφή με κάθε τρόπο με τους μεγάλους καλλιτέχνες. Τώρα που μεγάλωσε αρκετά, η επόμενη μας ιδέα είναι να επισκεφτούμε το νέο Ίδρυμα Γουλανδρή.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *